π Locatie Hoe om specifieke data en tijden te blokkeren
βΉοΈ Note: Dit artikel is automatisch vertaald met behulp van AI en kan onjuistheden bevatten. Als er iets mis is, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.
Vakanties, onderhoudsdagen, privΓ©-evenementen Soms kan een locatie gewoon geen orders aannemen π«π
Met Blackout Slots u hele datumbereiken kunt blokkeren, of gewoon specifieke uren binnen hen, zodat die tijden verdwijnen uit de datumkiezer voor klanten.
In deze gids leer je hoe je:
- ποΈ Blokkeer een volledige datumbereik
- Blokkeer slechts bepaalde uren binnen een datumbereik
- ποΈ Verduisteringsitems beheren en verwijderen
π Voordat u begint
- Je hebt een locatie gemaakt en de tijdslots ingesteld (zie Locatie: Hoe tijdslots en bestellimieten instellen)
- U weet de data (en tijden, indien van toepassing) deze locatie zal niet beschikbaar zijn
βοΈ Stap 1 Open het tabblad Blokdata en tijden
β Naar Instellingen β Levering & ophalen β Klik Bewerken op uw locatie β Open de Blokdata & tijden tab
Je zult een Lokale levering sectie en/of a Ophalen opslaan sectie Verduisteringen zijn ingesteld per methode, zodat u de levering kon blokkeren op een dag terwijl nog steeds toestaan pick-up.
π‘ Als beide methoden dezelfde geblokkeerde data moeten delen, tik Zelfde als lokale levering in de sectie Store Pickup.
π Stap 2 Kies het Blackout Type
In de Blackout Slots kaart, kies een van de radio-opties:
- Datumbereik β blokken hele dagen ποΈ
- Datumbereik met tijdslots β blokkeert alleen specifieke uren binnen het datumbereik
Voorbeeld
- Datumbereik
Dec 24 β Dec 26β de locatie is gesloten voor alle drie dagen - Datumbereik
Dec 31, tijd6:00 PM β 11:59 PMβ Oudejaarsavond is boekbaar tot 18.00 uur
π Stap 3
β Gebruik de agenda om een begin- en einddatum te selecteren (klik op de eerste datum, dan de laatste) β Klik Voeg toe
Elk item verschijnt als een kaart hieronder met:
- Begindatum en Einddatum β het bereik dat u koos
- Begintijd en Eindtijd β alleen getoond wanneer u hebt geselecteerd Datumbereik met tijdslots, zodat u kunt fine-tunen de geblokkeerde uren (standaard: 11:00 AM: 12:00 PM)
Herhaal voor zo veel black-out periodes als je nodig hebt vakanties, voorraad-opname dagen, renovaties...
ποΈ Stap 4 Verwijder een blackout ingang
Plannen veranderen
β Klik Verwijderen op de blackout ingang die u wilt verwijderen.
De data worden weer beschikbaar voor klanten zodra u spaart.
πΎ Laatste stap Opslaan
β Klik Opslaan in de opbergbalk bovenaan de pagina.
β οΈ Verduisteringen alleen effect na het opslaan van niet opgeslagen wijzigingen zal geen datums verbergen voor klanten.
π Eindresultaat
Eenmaal opgeslagen:
β Geblokkeerde data verschijnen niet meer in de klant datum picker β Tijdgebonden black-outs houden de rest van de dag boekbaar β Elke vervulling methode kan een eigen blackout schema β Moeten data voor specifieke producten alleen blokkeren? Zie Locatie: Hoe productgebaseerde overrides in te stellen
Bijgewerkt op: 10/09/2026
Dankuwel!