Dit artikel is ook beschikbaar in:

πŸš€ Locatie Hoe om specifieke data en tijden te blokkeren

ℹ️ Note: Dit artikel is automatisch vertaald met behulp van AI en kan onjuistheden bevatten. Als er iets mis is, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.


Vakanties, onderhoudsdagen, privΓ©-evenementen Soms kan een locatie gewoon geen orders aannemen πŸš«πŸ“…


Met Blackout Slots u hele datumbereiken kunt blokkeren, of gewoon specifieke uren binnen hen, zodat die tijden verdwijnen uit de datumkiezer voor klanten.


In deze gids leer je hoe je:


  • πŸ—“οΈ Blokkeer een volledige datumbereik
  • Blokkeer slechts bepaalde uren binnen een datumbereik
  • πŸ—‘οΈ Verduisteringsitems beheren en verwijderen



πŸ“‹ Voordat u begint


  • Je hebt een locatie gemaakt en de tijdslots ingesteld (zie Locatie: Hoe tijdslots en bestellimieten instellen)
  • U weet de data (en tijden, indien van toepassing) deze locatie zal niet beschikbaar zijn



βš™οΈ Stap 1 Open het tabblad Blokdata en tijden


β†’ Naar Instellingen β†’ Levering & ophalen β†’ Klik Bewerken op uw locatie β†’ Open de Blokdata & tijden tab


Je zult een Lokale levering sectie en/of a Ophalen opslaan sectie Verduisteringen zijn ingesteld per methode, zodat u de levering kon blokkeren op een dag terwijl nog steeds toestaan pick-up.


πŸ’‘ Als beide methoden dezelfde geblokkeerde data moeten delen, tik Zelfde als lokale levering in de sectie Store Pickup.



πŸ”˜ Stap 2 Kies het Blackout Type


In de Blackout Slots kaart, kies een van de radio-opties:


  • Datumbereik β†’ blokken hele dagen πŸ—“οΈ
  • Datumbereik met tijdslots β†’ blokkeert alleen specifieke uren binnen het datumbereik


Voorbeeld


  • Datumbereik Dec 24 – Dec 26 β†’ de locatie is gesloten voor alle drie dagen
  • Datumbereik Dec 31, tijd 6:00 PM – 11:59 PM β†’ Oudejaarsavond is boekbaar tot 18.00 uur



πŸ“… Stap 3


β†’ Gebruik de agenda om een begin- en einddatum te selecteren (klik op de eerste datum, dan de laatste) β†’ Klik Voeg toe


Elk item verschijnt als een kaart hieronder met:


  • Begindatum en Einddatum β†’ het bereik dat u koos
  • Begintijd en Eindtijd β†’ alleen getoond wanneer u hebt geselecteerd Datumbereik met tijdslots, zodat u kunt fine-tunen de geblokkeerde uren (standaard: 11:00 AM: 12:00 PM)


Herhaal voor zo veel black-out periodes als je nodig hebt vakanties, voorraad-opname dagen, renovaties...



πŸ—‘οΈ Stap 4 Verwijder een blackout ingang


Plannen veranderen


β†’ Klik Verwijderen op de blackout ingang die u wilt verwijderen.


De data worden weer beschikbaar voor klanten zodra u spaart.



πŸ’Ύ Laatste stap Opslaan


β†’ Klik Opslaan in de opbergbalk bovenaan de pagina.


⚠️ Verduisteringen alleen effect na het opslaan van niet opgeslagen wijzigingen zal geen datums verbergen voor klanten.



πŸŽ‰ Eindresultaat


Eenmaal opgeslagen:


βœ… Geblokkeerde data verschijnen niet meer in de klant datum picker βœ… Tijdgebonden black-outs houden de rest van de dag boekbaar βœ… Elke vervulling methode kan een eigen blackout schema βœ… Moeten data voor specifieke producten alleen blokkeren? Zie Locatie: Hoe productgebaseerde overrides in te stellen

Bijgewerkt op: 10/09/2026

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!